

اکتشاف ها، اختراع ها و تلاش های افرادی به نام های ویلیام رانکین، نیکولا سعدی کارنو، مایکل فارادی، جیمز ژول، روبنترین و ویلیس کریر سبب شده که اصول و پایه ای به نام صنعت گرمایش به وجود آید. این امر به مرور و رفته رفته با به وجود آمدن انقلاب صنعتی و پیشرفت های متعدد در علم و شکل گیری روش هایی بسیار نو و کارآمد سبب شد که این مورد پیشرفت بسیار چشمگیر تری را از خود نشان دهد.
چگونگی تقسیم بندی سیستم های تهویه مطبوع
سیستم های HVAC را بر اساس نوع سیالی که دارند، می توان دسته بندی و تقسیم کرد. زیرا که هر یک دارای یک نوع سیال مشخص هستند و بر آن اساس گرما و سرما را به محل ها و قسمت های مورد نظر شما منتقل می کنند.
– سیستم های تهویه مطبوع به صورت تمام هوا.
– سیستم تهویه مطبوع از نوع آب و هوا.
– سیستم مطبوع تمام آب.
برای آگاهی از هر یک از این انواع و آشنایی با اجزا و قسمت های تشکیل دهنده آن، پیشنهاد می کنیم که در مقاله بعدی با ما همراه باشید و تعریف هر یک از این تقسیم بندی سیستم های تهویه مطبوع را مطالعه بفرمایید.
بخش های تشکیل دهنده یک سیستم تهویه مطبوع
اگر بخواهیم این سیستم HVAC را به انسان تشبیه کنیم باید بگوییم که هواکش و فن ها به عنوان قلب آن ها می باشند و هوای سرد و گرم را به نحو احسن جا به جا می کنند و از طریق دریچه فن کوئل وارد محیط می کنند.
کوئل ها به عنوان بخشی برای سرمایش و گرمایش هستند و به عبارتی دیگر باید بگوییم که نقطه تبادل حرارت می باشند.
برای حرکت سیال ها نیاز به قطعه ای به نام پمپ می باشد که این وظیفه را بر عهده بگیرد.
رطوبت گیر ها وسیله ای هستند که اقدام به سرد کردن هوا می نمایند و موجب می شوند دما به زیر نقطه شبنم برسد و رطوبتی که در هوا وجود دارد به صورت قطره های ریز از هوا خارج شود.
مخزن های انبساطی را تنها در سیستم های تهویه مطبوع تمام آب می توان یافت.